SOŠ a SOU Hustopeče

Výlet třídy IT2 do Resortu Březová 

Třída IT2 se v prvních zářijových dnech sžívá s novou třídní učitelkou, a tak vyjela na výlet do Resortu Březová, který je znám svými adaptačními programy pro školy.  

Čekal nás dvoudenní program Pohoda Plus. Od prvních minut až do odjezdu zaplněn aktivitami – paintballem, vysokými lany, hledáním indícii a plněním úkolů ve strašidelné věži, stmelovacími aktivitami zaměřenými na posílení kolektivu i sebepoznání. Večer nás překvapila diskotéka pro všechny zúčastněné školy. Druhý den si mnozí z nás sáhli na dno svých sil v tzv. freefallu – skoku z nejvyšší věže ve středisku. Někteří jen pozorovali odvážné spolužáky, kteří si skok zopakovali i pětkrát, z bezpečí lavičky. Statečnost prokázala i paní asistentka, která překonala svůj strach z výšek. Paní učitelka Horáková předvedla klukům, jak se leze do nejvyšších pater a zasloužila si obdiv. Pak už jen projížďka na raftech po jezeře – nepřevrátili jsme se, příliš nepocákali spolužáky a vrátili se bezpečně ke břehu, oběd a cesta autobusy a vlakem zpět do Brna. 

Je fajn, že mnohé neodradil slabý mobilní signál, nabitý program ani sparťanské podmínky. Zažili jsme spolužáky i učitele v jiném než školním prostředí a poznali se v nových situacích. 

Mgr. Beata Kynclová